SON DAKİKA

Güncel Haberler – Gündem

Yakın Tarihteki Ekonomik Krizler

Yakın Tarihteki Ekonomik Krizler
Bu haber 03 Şubat 2023 - 23:34 'de eklendi ve 27 views kez görüntülendi.

YAKIN TARİHTEKİ BÜYÜK EKONOMİK KRİZLER

  1. Büyük Buhran (1929-1939) – Büyük Buhran, 1929’dan 1939’a kadar süren dünya çapında ciddi bir ekonomik bunalımdı. 20. yüzyılın en uzun, en derin ve en yaygın bunalımıydı. Depresyon ABD’de ortaya çıktı ve hızla dünyanın geri kalanına yayıldı.
  2. Petrol Krizi (1973-1974) – Petrol Krizi, 1970’lerde petrol fiyatlarındaki önemli artışın neden olduğu bir ekonomik sıkıntı dönemiydi. Kriz, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün (OPEC) petrol üretimini kısma ve fiyatları artırma kararıyla tetiklendi.
  3. Latin Amerika Borç Krizi (1980’ler) – Latin Amerika Borç Krizi, 1980’lerde Latin Amerika’da yüksek düzeyde dış borç, enflasyon ve yerel para birimlerinin devalüasyonu ile karakterize edilen bir ekonomik kargaşa dönemiydi. Krize, hükümetin aşırı harcaması ve ABD’deki faiz oranlarının yükselmesi de dahil olmak üzere bir dizi faktör neden oldu.
  4. Tasarruf ve Kredi Krizi (1980’ler-1990’lar) – Tasarruf ve Kredi Krizi, 1980’lerin sonunda ve 1990’ların başında ABD’de meydana gelen büyük bir bankacılık kriziydi. Krize, kötü yönetim, dolandırıcılık ve riskli yatırımların birleşimi nedeniyle mevduat sahiplerine ödeme yapamayan binlerce tasarruf ve kredi birliğinin başarısızlığı neden oldu.
  5. Asya Mali Krizi (1997-1998) – Asya Mali Krizi, 1990’ların sonlarında Tayland, Endonezya ve Güney Kore dahil olmak üzere birçok Asya ülkesini etkileyen bir mali kargaşa dönemiydi. Kriz, yerel para birimlerinin değer kaybetmesi, finansal sisteme güven eksikliği ve yüksek borç seviyeleri gibi faktörlerin bir araya gelmesiyle tetiklendi.
  6. Küresel Mali Kriz (2007-2009) – Küresel Mali Kriz, 2007’den 2009’a kadar küresel ekonomiyi etkileyen büyük bir mali krizdi. kurumlar ve küresel finansal sisteme olan güven kaybı.

Bunlar, yakın tarihte dünyayı etkileyen büyük ekonomik krizlerden bazılarıdır.

DÜNYANIN EN GELİŞMİŞ EKONOMİLERİ HANGİLERİ?

İşte dünyanın en gelişmiş ekonomilerinden bazılarının bir listesi ve neden çok gelişmiş olarak kabul edildiklerinin bazı nedenleri:

  1. Amerika Birleşik Devletleri – Amerika Birleşik Devletleri oldukça gelişmiş bir karma ekonomiye sahiptir ve dünyanın en büyük ekonomilerinden biridir. Teknoloji, finans ve imalat dahil olmak üzere çok çeşitli endüstrilere sahiptir ve dünyanın en büyük şirketlerinin çoğuna ev sahipliği yapmaktadır.
  2. Japonya – Japonya, ihracata yönelik oldukça gelişmiş bir ekonomiye sahiptir ve ileri teknolojisi ve imalat sanayileri ile tanınmaktadır. Ülke, araştırma ve geliştirmeye güçlü bir şekilde odaklanıyor ve dünyanın en büyük elektronik şirketlerinin çoğuna ev sahipliği yapıyor.
  3. Almanya – Almanya, ihracata yönelik oldukça gelişmiş bir ekonomiye sahiptir ve özellikle otomotiv ve mühendislik sektörlerinde olmak üzere gelişmiş imalat sanayileriyle tanınmaktadır. Ülke ayrıca yenilenebilir enerjide liderdir ve araştırma ve geliştirmeye güçlü bir şekilde odaklanmaktadır.
  4. Birleşik Krallık – Birleşik Krallık oldukça gelişmiş bir karma ekonomiye sahiptir ve Avrupa’nın en büyük ekonomilerinden biridir. Ülke, finans, teknoloji ve imalat da dahil olmak üzere çok çeşitli endüstrilere sahiptir ve dünyanın en büyük şirketlerinin çoğuna ev sahipliği yapmaktadır.
  5. Fransa – Fransa oldukça gelişmiş bir karma ekonomiye sahiptir ve Avrupa’nın en büyük ekonomilerinden biridir. Ülke, teknoloji, finans ve üretime güçlü bir şekilde odaklanıyor ve dünyanın en büyük şirketlerinin çoğuna ev sahipliği yapıyor.
  6. Kanada – Kanada oldukça gelişmiş bir karma ekonomiye sahiptir ve petrol ve doğal gaz da dahil olmak üzere bol doğal kaynakları ile tanınır. Ülke, teknoloji ve üretime güçlü bir şekilde odaklanıyor ve dünyanın en büyük şirketlerinin çoğuna ev sahipliği yapıyor.

Bu ülkeler, güçlü ekonomileri, ileri teknoloji endüstrileri ve iyi eğitimli nüfusları dahil olmak üzere bir dizi faktör nedeniyle oldukça gelişmiş olarak kabul edilir. Ayrıca, ekonomik büyümelerini ve istikrarlarını destekleyen sağlam altyapıya ve iyi gelişmiş finansal sistemlere sahiptirler.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA