SON DAKİKA

Güncel Haberler – Gündem

Dünya Tarihinde Ekonomik Krizler

Dünya Tarihinde Ekonomik Krizler
Bu haber 02 Şubat 2023 - 20:45 'de eklendi ve 14 views kez görüntülendi.

G7 ÜLKELERİ

  1. Kanada
  2. Fransa
  3. Almanya
  4. İtalya
  5. Japonya
  6. Birleşik Krallık
  7. Amerika Birleşik Devletleri

G8 ÜLKELERİ

  1. Kanada
  2. Fransa
  3. Almanya
  4. İtalya
  5. Japonya
  6. Rusya
  7. Birleşik Krallık
  8. Amerika Birleşik Devletleri

G20 ÜLKELERİ

  1. Arjantin
  2. Avustralya
  3. Brezilya
  4. Kanada
  5. Çin
  6. Avrupa Birliği
  7. Fransa
  8. Almanya
  9. Hindistan
  10. Endonezya
  11. İtalya
  12. Japonya
  13. Meksika
  14. Rusya
  15. Suudi Arabistan
  16. Güney Afrika
  17. Güney Kore
  18. Türkiye
  19. Birleşik Krallık
  20. Amerika Birleşik Devletleri

Not: Rusya 2014 yılında G8’den ihraç edilmiş ve G20’ye üye olmuştur.

G7, G8 VE G20 ÜLKELERİ FARKLI EKONOMİK YÖNETİM BİÇİMLERİNE SAHİPTİR, ANCAK BUNLAR GENELLİKLE İKİ GENİŞ KATEGORİYE AYRILIR:

PİYASA ODAKLI VE MÜDAHALECİ

Pazar odaklı ekonomik yönetim:

  1. Amerika Birleşik Devletleri – ABD’nin piyasa odaklı bir ekonomisi vardır; bu, hükümetin genellikle ekonomik yönetime müdahaleci bir yaklaşım benimsediği ve piyasanın fiyatları, ücretleri ve üretim düzeylerini belirlemesine izin verdiği anlamına gelir.
  2. Birleşik Krallık – Birleşik Krallık aynı zamanda pazar odaklı bir ekonomiye sahiptir ve hükümet genellikle düşük vergiler, sınırlı düzenleme ve serbest ticarete odaklanarak ekonomik yönetime bırakınız yapsınlar yaklaşımı benimser.
  3. Kanada – Kanada, hem piyasa odaklı hem de müdahaleci ekonomik yönetimin unsurlarıyla karma bir ekonomiye sahiptir. Hükümet genellikle ekonomik yönetime müdahaleci bir yaklaşım benimser, ancak aynı zamanda belirli endüstriler ve sosyal programlar için destek sağlar.

Müdahaleci ekonomik yönetim:

  1. Almanya – Almanya karma bir ekonomiye sahiptir, ancak genellikle ekonomik yönetime müdahaleci bir yaklaşıma sahip olduğu kabul edilir. Hükümet, altyapı yatırımları, belirli sektörlere destek ve istikrar ve sürdürülebilirliği teşvik etmeyi amaçlayan düzenlemeler dahil olmak üzere ekonominin yönetiminde önemli bir rol oynamaktadır.
  2. Fransa – Fransa, güçlü bir müdahaleci ekonomik yönetim geleneğine sahip karma bir ekonomiye sahiptir. Hükümet, düzenleme, sosyal programlara yatırım ve belirli endüstrilere destek dahil olmak üzere ekonominin yönetiminde önemli bir rol oynamaktadır.
  3. Japonya – Japonya, müdahaleci ekonomik yönetim geleneğine sahip karma bir ekonomiye sahiptir. Hükümet, altyapı yatırımları, belirli sektörlere destek ve istikrar ve sürdürülebilirliği teşvik etmeyi amaçlayan düzenlemeler dahil olmak üzere ekonominin yönetiminde önemli bir rol oynamaktadır.

Not: Bunlar genellemelerdir ve her ülkenin ekonomi yönetimine yönelik kendine özgü bir yaklaşımı vardır ve bu yaklaşım, belirli koşullara ve karşılaştıkları ekonomik zorluklara bağlı olarak değişebilir. Ek olarak, bazı ülkeler zaman içinde farklı noktalarda ekonomik yönetime yönelik farklı yaklaşımlara sahip olabilir.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA